TUZLU TRÜF PARÇALARI 25g
Trüf, çeşitli ascomycete ektomikorizal mantar türlerinin yenilebilir meyve verme şekline verilen yerel isimdir ve genellikle daha yuvarlak bir formda ortaya çıkar. Mantar, birden fazla trüf üretebilir. Bazı türlerin lezzeti azdır, diğerleri ise Antik Çağ'dan beri özellikle beğenilmekte ve aranmaktadır. Trüfler, ister doğal olarak yetişsin, ister tarımsal üretimden gelsin, gurmeler tarafından büyük talep görmektedir. Siyah trüf veya Périgord trüfü, Latince adıyla Tuber melanosporum, yalnızca kireçli topraklarda, trüf ağaçları (meşe, fındık, ıhlamur, karaağaç vb.) köklerinin 1 ila 15 cm derinliğinde bulunur. İlkbaharda gelişir ve ağustos ayından itibaren büyümeye başlar, birkaç ay sonra olgunlaşır. Olgunlaştığında, genellikle bir trüf köpeği, domuz veya sinek yardımıyla toplanır (bu işleme 'cavée' denir).